Sigla Asociatia DOMINOU
Forum ASOCIATIA DOMINOU

CURS DE CALIFICARE PROFESIONALA

Asociatia Dominou - acreditata Erasmus+


BUCATAR

Asociatia DOMINOU, inmatriculata in Registrul National al Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor cu nr. 16/1393/12.11.2014, organizeaza cursuri calificare pentru :
Ocupatia: BUCATAR
Cod COR: RO/03/1013/130
Descrierea ocupatiei:
Bucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. Inacest scop, el se ocupa de pregaãtirea produselor alimentare pentru gatit. Masoarã cantitãtile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza impartirea lor în portii. Bucatarul utilizeaza in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul carora transforma alimentele in preparate culinare. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate:cutite, satarul, robotul de bucatarie, masini de curatat si de taiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

   
Competente dobandite:
  • Aplicarea normelor de Securitate si sanatate in munca si areglementarilor in domeniul situatiilor de urgenta specific bucatarilor si spatiilor anexe aferente
  • Aplicarea normelor igienico-sanitare specific bucatariilor si de siguranta alimentelor
  • Aplicarea normelor de protective a mediului,prevenirea risipei alimentare si a deseurilor alimentare
  • Respectarea drepturilor consumatorului cu referire la cantitatea/calitatea/prezentarea preparatelor
  • Aplicarea notiunilor de baza despre comunicare,comportament professional,lucru in echipa si psihologia consumatorului specific domeniului turismului si alimentatiei
  • Aplicarea principiilor nutritiei sanatoase si echilibrate
  • Asigurarea calitatii, a pastrarii factorilor nutritive,s salubritatii materiilor prime si auxiliare, dar si a semipreparatelor si preparatelor finite culinare
  • Aplicarea notiunii de baza despre organizarea activitatilor specific in bucatarie
  • Efectuarea operatiilor primare asupra materiilor prime si auxiliare
  • Realizarea semipreparatelor culinare
  • Realizarea preparatelor culinare
  • Prezentarea estetica a preparatelor finite
  • Aplicarea notiunilor de evidenta operative specific activitatii din bucatarie
   
Documente necesare la inscriere:
  • cerere de inscriere.
  • copie BI/CI.
  • copie certificate nastere.
  • copie certificat de casatorie/divort (pentru doamne).
  • copie act de studiu (@nv[\[m`nt obligatoriu).
  • 200 lei taxa de inscriere .
Programul cursului este structurat in trei sectiuni:
  • sesiuni de formare "FACE to FACE" cu prezenta in sala de curs.
  • sesiune de studiu - studiu individual si rezolare de teme specifice, cu asistenta din partea lectorilor, in perioadele premergatoare, pe parcursul cursului.
  • sustinerea examenului final.
Durata cursului: 720 ore.
Pretul cursului: 1.500 RON.
Modalitati de inscriere:
La punctul de lucru al asociatiei, Str. LIPSCANI, nr. 22 (Bazar Craiova), Craiova, Dolj
Email: asociatiadominou@yahoo.com

In pretul cursului sunt incluse: prestatia lectorilor, suportul de curs, CD cu materiale pentru studiu, asistenta pentru pregatirea practica, certificatul de calificare.
Locul de desfasurare:

Partea teoretica se desfasoara la Str. LIPSCANI, nr. 22 (Bazar Craiova), Craiova, Dolj, iar partea practica in unitati de profil.

Certificat

Certificat calificare
In urma absolvirii examinarii finale, dupa 30 de zile de la data examenului final vi se va elibera CERTIFICATUL DE CALIFICARE PROFESIONALA eliberat de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Socialale si Persoanelor Varstnice si de Ministerul Educatiei Nationale, in care se vor inscrie datele personale, tipul cursului pe care l-ati absolvit si media de absolvire. Certificatul va fi insotit de suplimentul descriptiv al certificatului, in care sunt inscrise competentele dobandite, in conformitate cu standardul ocupational specific ocupatiei pentru care ati absolvit cursul. Certificatul de calificare de acest tip este singurul certificat recunoscut la nivel national si international, in conformitate cu legislatia in vigoare!
Inapoi la cursuri