CURSURI IN PARTENERIAT

MASINIST UTILAJE DE CALE SI TERSAMENTE

Asociatia DOMINOU, inmatriculata in Registrul National al Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor cu nr. 16/47/28.01.2008, organizeaza in parteneriat cu Asociatia de Calificare si Reorientare in Cariera Oltenia - Drobeta Turnu Severin, cursuri de specializare pentru :
Ocupatia: MASINIST UTILAJE DE CALE SI TERSAMENTE.
Cod COR: 8332.2.1
Descrierea ocupatiei:
Masinistul la utilaje de cale si terasamente este conducatorul de masini si utilaje pentru terasamente, care conduce, intretine si supravegheaza instalatii, agregate si utilaje destinate executarii lucrarilor de terasamente conform cartii tehnice a acestora.
Masinistul va fi informat de catre seful de lot/seful punctului de lucru despre activitatea ce o va desfasura cu masina/utilajul, pe baza unei proceduri/instructiuni in care se vor face referiri clare la modul de lucru (saparea, incarcarea, compactarea, nivelarea etc.), cum va alimenta masina/utilajul (carburant / energie electrica), perimetrul disponibil, insusirea unor reguli specifice de S.S.M si P.S.I precum si unele aspecte legate de calitatea lucrarilor executate.
Datorita complexitatii activitatilor practicarea ocupatiei este conditionata de detinerea unor competente referitoare la: lucrul impreuna cu echipa, capacitatea de a primi si transmite informatii, insusirea si aplicarea normelor privind protectia muncii si P.S.I, cunoasterea si aplicarea procedurilor de calitate a lucrarilor de terasamente, executia lucrarilor conform tehnologiei specifice precum si intretinerea si executarea de reparatii minore ale utilajului.
Masinile pentru terasamente sunt utilizate cu preponderenta la lucrarile de pamant si in constructia de drumuri executand operatii de: incarcat, sapat si transportat, sapat santuri si canale, profilat/nivelat, scarificat, defrisat/curatat terenul, compactat etc.
Utilajele pentru executarea terasamentelor se pot clasifica astfel:
- utilaje si echipamente pentru sapat si incarcat:
- excavatoare cu o cupa;
- excavatoare cu lingura dreapta;
- excavatoare cu lingura inversa;
- excavatoare cu draglina;
- excavatoare cu graifer;
- excavatoare cu soneta incarcatoare frontale.
- utilaje pentru afanat, imprastiat si nivelat terenul:
- buldozere;
- scarificatoare;
- screpere;
- gredere.
Competente dobandite:
  • Comunicare la locul de munca.
  • Lucrul in echipa.
  • Planificarea activitatii zilnice.
  • Aplicarea normelor de sanatate si securitate in munca - N.S.S.M si a normelor de prevenire si stingere a incendiilor - N.P.S.I.
  • Aplicarea normelor de protectia mediului.
  • Aplicarea normelor de siguranta a circulatiei.
  • Efectuarea lucrarilor de sapare.
  • Incarcarea materialelor in mijloace de transport.
  • Efectuarea lucrarilor de sapare.
  • Incarcarea materialelor in mijloace de transport.
  • Efectuarea lucrarilor de curatare, nivelare si afanare a terenurilor.
  • Efectuarea lucrarilor de compactare.
  • Intretinerea utilajelor pentru lucrari de terasamente.

• cerere de inscriere.
  • copie BI/CI.
  • copie certificate nastere.
  • copie certificat de casatorie/divort (pentru doamne).
  • copie act de studiu.
  • sesiuni de formare "FACE to FACE" cu prezenta in sala de curs.
  • sesiune de studiu - studiu individual si rezolare de teme specifice, cu asistenta din partea lectorilor, in perioadele premergatoare, pe parcursul cursului.
  • sustinerea examenului final.
Email: asociatiadominou@yahoo.com
Sau completati FORMULARUL DE CONTACT ON-LINE.
In pretul cursului sunt incluse: prestatia lectorilor, suportul de curs, CD cu materiale pentru studiul , asistenta pentru pregatirea practica, certificatul de calificare.
Str. LIPSCANI, nr. 22 (Bazar Craiova), Craiova, Dolj.
In urma absolvirii acestui curs se elibereaza CERTIFICATE recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
Inapoi la cursuri in parteneriat