Asociatia Dominou - acreditata Erasmus+

DESPRE NOI

Asociatia DOMINOU se implica !

Sub patronajul Centrului de Resurse pentru Organizatiile Nonprofit Oltenia, Asociatia Dominou a realizat si sustinut un Proiect de dezvoltare organizationala si un seminar "Completarea cererilor de finantare pentru programul PHARE Societatea civila", organizat la Craiova in noiembrie 2005.

Asociatia Dominou a fost implicata in Concursul "Europa la liceu", deschis tuturor liceenilor din Romania, organizati in echipe de cate 3 membri.
Concursul a fost de fapt un exercitiu de comunicare vizuala pe o tema data: "Romania. Filmat in Europa".
Prin proiectul din concurs, am propus o modalitate creativa si foarte vizuala prin care am surprins intr-un film de 3 minute ce aduce Romania Uniunii Europene odata cu aderarea, care e contributia Romaniei si a romanilor la "concertul european", cum vom influenta soarta Europei cu valorile si felul nostru de a fi.
Materialul vizual a fost insotit de un sinopsis si de o prezentare a modului in care a fost gandit si dezvoltat proiectul.
Criteriile de evaluare au fost: creativitatea, claritatea transpunerii mesajului in limbaj vizual si relevanta pentru tema concursului.
Asociatia Dominou a implemantat proiectul "MEDIUL - pe intelesul TUTUROR", care a abordat problematica deseurilor si a impactului lor asupra sanatatii si mediului prin intermediul unei ample campanii de educare si informare.
Campania s-a extins gradat de la profesorii si elevii scolilor partenere, la parinti, prieteni si vecini ai acestora si, apoi, la publicul larg.
Asociatia Dominou este si initiatorul proiectului "Oportunitati pe piata muncii-invatamantul profesional si tehnic".
Scopul proiectului a fost realizarea de campanii de informare a grupurilor tinta din mediul rural, despre invatamantul preuniversitar profesional-tehnic si scoala de arte si meserii, calificarile si competentele dobandite la final de ciclu scolar, in scopul constientizarii elevilor si parintilor despre avantajele si responsabilitatile alegerii unei meserii cerute pe piata muncii.
Tot in portofoliul Asociatiei Dominou intra si initierea proiectului cu titlul: "Europa de la vis la realitate".
In cadrul acestui proiect au fost promovate valorile romanesti si europene (pace, libertate, toleranta, solidaritate, respect, drepturile omului, democratie, demnitate umana, egalitate, prosperitate), avand ca grup tinta tineri proveniti din mediul rural.
Si nu in cele din urma, cea mai importanta activitate a Asociatiei Dominou este cea legata de implicarea in reteaua de tip networking "Central and Eastern European Citizens Network", o initiativa de dezvoltare sociala care implica 17 tari.
Obiectivele principale ale acestei retele sunt:
  • constientizarea publicului larg din Europa Centrala si de Est asupra potentialului si impactului initiativelor cetatenesti asupra mediului.
  • cresterea capacitatilor si aptitudinilor cetatenilor de a participa mai eficient la actiunile de dezvoltare locala si nationala.
  • promovarea implicarii cetatenilor in Europa Centrala si de Est.
Tarile si organizatiile membre ale Central and Eastern European Citizens Network considera importanta dezvoltarea societatii civile si a comunitatilor si este formata din organizatii care sunt capabile si dornice sa actioneze pentru aceasta cauza.
Cel mai important eveniment al retelei a fost Saptamana Participarii Civice, o campanie de o saptamana, care si-a propus sa promoveze initiativele cetatenesti si sa prezinte problemele cetatenilor unui public larg, sa informeze acest public despre valorile de baza ale democratiei participative atat in mass-media, cat si in mediile sociale care nu au cunostine legate de aceste probleme.
Evenimentele organizate pe parcursul acestei saptamani au avut scopul de a atrage atentia asupra importantei unor astfel de actiuni pentru dezvoltarea comunitatilor locale.
Programul evenimentelor din Saptamana Participarii Cetatenilor a inclus actiuni locale, intruniri de voluntari, intruniri civice, evenimente mediatice, dezbateri publice, etc.
In plus, Asociatia Dominou se afla in continuu proces de dezvoltare, reusind sa se acrediteze la:
- Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei
- Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului
- Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor
- Comisia de Autorizare Dolj
in meserii de:

In prezent Asociatia Dominou desfasoara cursuri acreditate CNFPA in cele 23 ocupatii pentru care este acreditata.